Öğrencilerimize Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgilendirme Semineri

Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine 2 yıllık ön lisans eğitimlerinin ardından bitirdikleri programlara uygun lisans tamamlama programlarını doğru seçebilmelerine yardımcı olmak amacıyla 8 Ekim 2018 tarihinde “Ertelenmiş Hayallerin Gerçeğe Dönüştürülmesi” temalı DGS semineri Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda verildi.

İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Sosyal Güvenlik ve Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı 2.sınıf  öğrencileri ile öğretim elemanlarının katıldığı seminer, Düzce Nokta Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Nihat ÖZDEMİROĞLU tarafından verildi.

ÖZDEMİROĞLU, DGS nedir? İçeriğinde neler vardır? DGS ye hazırlanan öğrencilerimiz için hazırlık süreci nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli? DGS Puanı nasıl hesaplanır? vb .gibi  DGS sınavı ile Meslek Yüksekokulunu bitiren öğrencilerin hangi lisans tamamlama programlarına geçiş yapabilecekleri ve DGS sınav sonrasında yapacakları tercihlere ilişkin önemli bilgilendirmeler ve tüyolar verdi.

Öğrencilerimizden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından çekilen kura sonucu seçilen 2 öğrencimize Düzce Nokta Eğitim Merkezi tarafından %50 indirimli kurs imkanı sağlandı.

Seminer sonunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz adına eğitim koordinatörü Nihat ÖZDEMİROĞLU’na Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Dr.Öğretim Üyesi Ömer BOSNALI tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.