Öğrencilerimize Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgilendirme Semineri

Meslek Yüksekokulumuz ikinci sınıf öğrencilerine 2 yıllık ön lisans eğitimlerinin ardından bitirdikleri programlara uygun lisans tamamlama programlarını doğru seçebilmelerine yardımcı olmak amacıyla 17 Ekim 2019 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda Düzce Uzman Kariyer ve Nokta Eğitim Merkezi tarafından DGS semineri verildi.

İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Nüfus ve Vatandaşlık Programı 2.sınıf öğrencileri ile öğretim elemanlarının katıldığı seminer, Düzce Uzman Kariyer ve Nokta Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Levent AYAN tarafından verildi.

AYAN, bu yıl 28 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Seminerine ilişkin olarak;

DGS nedir, kimler başvurabilir, içeriğinde neler vardır? DGS ye hazırlanan öğrencilerimiz için hazırlık süreci nasıl olmalı, tercihlerde nelere dikkat edilmeli, DGS Sınav Puanı nasıl hesaplanır? vb. gibi DGS sınavı ile Meslek Yüksekokulunu bitiren öğrencilerin hangi lisans tamamlama programlarına geçiş yapabilecekleri ve DGS sınav sonrasında yapacakları tercihlere ilişkin önemli bilgilendirmeler ve tüyolar aktardı.

AYAN konuşmasının sonunda öğrencilere tercih yaparken dikkatli olmalarını en çok 30 tercih yapabileceklerini söyleyerek “ne istediğinizi bilin ve hedef odaklı olun” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerimizden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından çekilen kura sonucu seçilen 2 öğrencimize Düzce Nokta Eğitim Merkezi tarafından %50 indirimli kurs imkânı sağlandı.

Seminer sonunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu adına eğitim koordinatörü Levent AYAN’a Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Muzaffer ÇABUKOĞLU tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.