Sancaklı Mobilya A.Ş. CEO’sundan Öğrencilerimize Konferans

20 Kas

Düzce Sancaklı Mobilya A.Ş. CEO‘su ve Yüksek Orman Mühendisi Mesut Sancaklı, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı öğrencilerimize yönelik “Mobilya Sanayisinin Durumu” konulu bir konferans verdi.

Konferansa; Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Bosnalı, Düzce Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Öğr. Gör. Seymen Çiftçi ve öğrencilerimiz katıldı.

Konuşmasına firmasının tanıtımı ile başlayan Mesut Sancaklı, pazarlama anlayışından ziyade kaliteli üretim yapmanın önemine vurgu yaparak, ürün ortaya çıkıncaya kadarki olan üretim aşamalarını ve hangi alanda hangi sektörlere hizmet verdiklerini anlattı.

Franchaising zinciri olan gıda ve yiyecek sektörü ile AVM’lerde bulunan giyim firmaları için  mobilya üretimiyle tedarikte bulunduklarını belirten Sancaklı, bir işte başarılı olmak için kişilerin kendilerinde ne gibi özellikleri barındırmaları gerektiği ile de ilgili öğrencilerimize ipuçları verdi.

Başarılı olmak için meslekte donanımlı olmanın ve diğer iş tecrübelerinden faydalanmanın önemli olduğunu söyleyen davetli konuşmacı, işi gerçekleştirirken tek bir işe odaklanmanın o kişiyi başarıya götürmede çok önemli bir faktör olduğunu ifade ederek “Bir işi yaparken cesur olun. Olayların üzerine giderek başarıyı yakalayın. Bunu yaparken de istekli olun, ne istediğinizi bilin ve ona göre davranın” dedi.

Öğrencilerimizin sorularını da yanıtlayan Mesut Sancaklı, “Güzel ve iyi insanlar biriktirmek, hobi sahibi olmak önemlidir. Güvenilir ve iyi insan olmak daha da önemlidir. Fırsatın ne zaman ayağımıza geleceği belli olmaz. Devlet de, özel sektör firmaları da doğru, dürüst, bilgili, çalışkan insanlara her zaman ihtiyaç duyar” diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Bosnalı tarafından Mesut Sancaklı’ya teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.