Düzce Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünden Okulumuz Öğrencilerine Yönelik Söyleşi Gerçekleştirildi

13 Mar

Düzce Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize yönelik, yerleşkemizdeki konferans salonunda “Gençlik ve Spor” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye, Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr.Ömer Faruk ÖZGÜR, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Muzaffer ÇABUKOĞLU, Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Şenay GÜREL ve bölüm öğretim elemanları ile öğrencilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Muzaffer Çabukoğlu, Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi Programı mezunlarımızdan olan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa YAZICI’ya, Gençlik Merkezi Müdürü Cahit DEMİR’e ve Personel Erdi SEZGİN’e öğrencilerimizle söyleşi yapmak üzere okulumuza gelerek vakit ayırmalarından ötürü teşekkür etti.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa YAZICI, Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’nün kapatılmasından sonra, öğrenci yurtlarının Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesine alındığını, Düzce’de 13 öğrenci yurdu ile hizmet verdiklerini, yurtların öğrenci kapasitesinin talepten fazla olduğunu, yurtlarda barınma, yemek, çalışma salonları, ısıtma vb. hizmetlerin öğrencilere verildiğini, standartların özel sektör yurtlarından daha iyi olduğunu söyledi. YAZICI, ayrıca gençlere yönelik çok sayıda sportif faaliyetin ve imkanların sağlandığını, yüzme dışında tüm hizmetlerin gençlere ücretsiz sunulduğunu, gençlerin sportif faaliyetlere ve yapılan kurslara katılmaları gerektiğini, yapılan tesislerin gençler için yapıldığını, dönemsel yapılan kurs ve faaliyetlerin web sitesinden duyuru yapıldığını bu nedenle gençlerin ilgi göstermesi durumunda yeni kursların da açılabileceğini ifade etti.

Konuralp Gazi Gençlik Merkezi Müdürü Cahit DEMİR, gençlik merkezlerinde kulüpler ve atölyelerde, çeşitli spor branşlarında ve sanat dallarında faaliyetlerin yapıldığını, gençlerin talep etmesi ve ilgi duymasının önemli olduğunu açıkladı.

Personel Erdi SEZGİN ise, 65 farklı spor branşından 42’sinin aktif olarak yapılmakta olduğunu, bu branşlarda hakem ihtiyaçlarının olduğunu ve gençlerin hakemlik kurslarına katılarak maddi yönden gelir elde edebileceklerini, 5-18 yaş arasında çocuklara ve gençlere hizmet verdiklerini, 18 yaş sonrasında da eğitim alınabildiğini ve tesislerden yararlanmanın mümkün olduğunu, ifade etti.

Söyleşi sonunda, Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Dr. Ömer Faruk Özgür, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’ya teşekkür belgesi takdim etti ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.